E-coaching

Sinds 2013 ben ik gecertificeerd E-coach en begeleid ik geregeld mensen via e-mail, Skype of telefoon. Aangevuld met zo nu en dan een face-to-face-gesprek als dat gewenst is. Hoewel ik aanvankelijk wat terughoudend was over deze aanpak, ben ik inmiddels overtuigd van de kracht en mogelijkheden ervan.

E-coachen is een eigentijdse vorm van coachen. Sommige mensen vinden het fijn om op hun eigen tijd na te denken en te communiceren over hun vraag en kiezen voor e-mailcoaching.

Hoe werkt het?

Je schrijft mij over waar je mee zit en wat je huidige situatie is. Dit mail je in Pluform, een beschermde omgeving, naar mij. Ik lees jouw bericht aandachtig en stel en stuur je hierover vragen die je coachvraag verhelderen. Jij neemt de tijd die je nodig hebt om erover na te denken, te schrijven en schrappen, er een nachtje over te slapen en stuurt mij wat je wilt laten lezen. Van mij krijg je weer vragen of opdrachten die verder verhelderen of verdiepen. Zo komen we bij de essentie en wordt jou helder wat er speelt en wat je wilt veranderen en welke stappen je kunt gaan zetten. Dat ga je uitproberen in de praktijk en je koppelt mij terug hoe het gaat en wat je tegenkomt. Ik geef daarop feedback of stel weer vragen waarmee je verder kunt. Na verloop van tijd merk je dat er daadwerkelijk wat is veranderd en dat je vraag is ‘opgelost’.

De frequentie van het contact bepalen we samen, evenals de lengte van het traject.

page.php

© Rose-Anne Mutsaers

Gemaakt door Repzz